HOI ! Tak Zip KAIN ka ??

Segala pujian bagi Allah bagi hari yang indah ini. :) Baru beberapa minit yang lalu aku baca story Cik Bee. Hehehe. Dia cerita pasal kejadian dia yang memalukan itu. Kalau korang nak baca bolehlah pergi sini yo ! Cik Bee, atleast Cik Bee tak mendedahkan apa-apa tau masa pakai baju terbalik tu... :S

Kalau korang nak tahu (sesiapa nak tahu jelaa ya?)
Yang tanak tahu, tamo tahu and tak ingin nak tahu bolehlah tinggalkan halaman ini. :D

Aduh. Dah tergelak sorang2 dah depan com. Begini ceritanya...

Waktu tu aku baru sampai sekolah awal pagi. Tak adalah awal sangat kiranya matahari dah terbit laa.
Ni time aku pengawas sekolah atau lebih standard lagi orang pangil 'exco'. Untuk pengetahuan korang,
aku ni mudah lupa kalau banyak sangat maklumat transfer dalam kepala otak. So,
aku dah letak beg dalam kelas tu ingatkan nak pergi kantin tapi aku fikir2 balik tak payahlah ek ?
Aku ronda2 satu sekolah (patrolling gitu) ;D

Check tandas, check bilik guru, skodeng orang main bola sepak dekat belakang sekolah...
Kiranya dah complete hundred percent tawaf satu sekolah ni. XD
Aku perasanlah jugak bila aku lalu je dekat mana2 orang pandang aku.
Yang musykilnya dorang bukanlah pandang muka aku. Mula2 tu aku fikir 'aku hodoh ka harini?'
Tak jugak sebab aku dah make-sure betul2 yang aku dah pakai bedak elok2 pagi tu.

Tak puas hati ni weyh ! Cepat2 naik atas nak ambik buku laporan pengawas.
That time dah bunyi loceng jam 7.20 . Duty aku minggu tu kena pantau junior bawahan.
Kelas dorang pulak dekat bawah yop. Kenalah lalu tangga utama nak turun.
Senior dekat atas2 tu dah pandang aku semacam. Aku wat dono jelaa...

Dah sampai dekat bawah, partner duty aku tegur.

Jass : Erm Amirah... (tahan gelak)


Aku : Ya ?


Jass : Awak (tutup mulut) tak zip kain laa..... (ketawa terbahak-bahak)


Aku : WHAT THE HAL !! (muka shock habis!) XD 

Terus lari masuk tandas. Nampaklah sepasang 'tiang' yg gebu kalau tengok dekat cermin.
Kurung lama2 dalam tandas tahan malu orang kata. Tak keluar2 sampai subject first period terlepas.... XD Hahahaha !
Lepas kejadian tu tiap ari aku beringat untuk zip kain XD



7 comments:

  1. nak cik bambam bg tudung periuk cover muka malu tuh x??hahahahha..relax2...akak lupa zip sluar lagi dik non...ahhahaha

    ReplyDelete
  2. HAHAHA..
    kantoi pakai spender kaler apa..
    ops! pesoalannya, pakai spender ke x time tu?
    Ahaks! ;)



    MySuaraBlog: Anak Ikan Pembawa Virus?

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum

    hahha..x dpt byngkn

    ReplyDelete
  4. heheh^^..,
    kesian sis amy,,
    saie igtkn kisah saie lgy memalukan,,
    sabar je la , ye sis??

    ReplyDelete
  5. HAHAHA
    heyhey kes nih mse drjh bape ekk ?
    XD

    ReplyDelete
  6. haha , lawak laa kamu ney ! akuu pena dulu tego kauu !

    ReplyDelete
  7. aliz : kes darjah 3. tp mse darjah 6 ngan 5 brlaku lagi...cess...

    emkay : ko tegur aq tp aq prasan Fathi Muhaiman dah nampak ! aq hrp die x igt ape2 laa.... =,=

    ReplyDelete

silalah komen :)

Design by | SweetElectric