Quick Post - Awasi Remaja Fanatik K-Pop

Sayangs2 sekalian, peminat K-Pop sekalian..anda bengang tak kalau Berita Harian buat macam ni. Publisiti murahan kan ? Ya tak ? Kan ? This is a quick post je sbb lepas ni aku nak study. hehe. bdk exam weyh... XD

OKay okay. Ini sneak-peak aje eh ?



okey readers semua, mesti dah ramai tau pasal isu ni kan? of course lah kan. tujuan aku menulis post pada hari ini ialah untuk MEMBANGKANG 100% statement writer artikel ni.


AWASI REMAJA FANATIK K-POP


wah, memang panas gila title artikel ni kan? siapa yang keluarkan artikel ni? Berita Harian of course. title memang panas gila, setanding dengan kepanasan api biru. bila punya aku pun tak ingat. Aku tak pernah baca pun Berita Harian ni, bapak aku kata tak best pun paper ni. Kosmo or Metro lagi best. personally aku rasa memang writer ni nak cari publisiti untuk Berita Harian. maklumlah, orang tak baca pun paper dia kan.


K-pop menjejaskan industri hiburan tanah air.



What? are you seriously kidding me? industri hiburan M'sia ni terjejas kerana K-pop? hanya K-pop ke ? kenapa taknak mention industri barat dengan bollywood sekali? Salah siapa industri kita tak maju? adakah salah kitorang,k-poppers?

Well said, industri kita tak maju sebab dekat M'sia ni banyak sangat artis segera. Baru berlatih 10 minggu, dah dapat jadi penyanyi,pelakon. Cuba kalau kita bandingkan dengan industri Korea. Syarikat-syarikat dekat sana sanggup habiskan berpuluh-puluh ribu semata-mata untuk melatih artis diorang selama bertahun-tahun. At least 2 tahun dilatih baru boleh jadi artis. Kalau dah betul-betul berbakat baru dibenarkan debut.

Elak Kes Bunuh Diri Akibat Obses Muzik Korea


Wahwahwah, memang berangin gila. kalah gula-gula mentos. Mesti ada yang terbeliak mata tatkala membaca point kedua writer ni kan? *akulah tu*


Peminat sanggup berhabis duit.

point ni memang betul. tapi bukan peminat k-pop je yang sanggup berhabis duit kan? Cuba kita tengok konsert Justin Bieber yang baru-baru ni berlangsung, tengok peminat-peminat dia. sanggup menghabiskan beratus-ratus ringgit semata-mata nak hadiri konsert dia tu. Samalah jugak dengan konsert Bruno Mars, Maher Zain etc. Kesimpulannya, bila dah bergelar seorang peminat, of course diorang akan spend duit untuk artis kegemaran diorang. Jadi, point ni hanyalah untuk memenuhkan space yang kosong di akhbar Berita Harian tu.

Membawa pengaruh negatif:Pemakaian kurang sopan

Wow, patutkah K-pop disalahkan? Sebelum K-pop masuk menjajah pemikiran kita ni, rasanya benda ni dah bersarang pun. Cuba kita tengok fesyen K-pop,fesyen Hollywood dan fesyen artis tanah air kita ni.


Jadi lepas ni kalau nak buat artikel, silalah fikir-fikirkan dulu ye. Kalau tak, simpan je lah hasrat tu dalam poket. tak payahlah cari publisiti dengan cara sebegini. Tengok paper Kosmo, orang beli pun sebab kadang-kadang banyak berita pasal K-pop. Contohilah benda yang lebih baik daripada memburuk-burukkan ia, itu lebih baik. Ni tak pasal-pasal aku jadi rajin nak buat post panjang-lebar.




p/s: Artikel ini seratus peratus di-copy dr blog Sis Feera. Korang panas tak ? Panas ? Nak baca maklumat lanjut? Sila >>ke sini<<




6 comments:

  1. Tak patut diorang wat article macam ni. Wat la research dulu. Then tnjuk bukti. Mane yg kate pemakaian kurang sopan? Stakat ni sy tak prnh lg jmpe fans k-pop yang seksi gile. Obses muzik korea smpi nk bunuh diri? Sgt ridiculous! Mengarut gile!

    ReplyDelete
  2. tulah pasal cik Atul....knp kalo bab2 pakaian ni dorg tamau slhkn Cik Lady 'Gila' Gaga tuh...

    ReplyDelete
  3. yup yup.
    kalo na fikir balik..mcm ridiculous aje nak salahkan hanye K-Pop sahaja... huh..

    ReplyDelete

silalah komen :)

Design by | SweetElectric