Gambit Mohon Maaf :P Jom Berdiet ! :D

Assalamualaikum bloggers and earthlings ! :D

Dengar tak cerita yang Gambit Mohon Maaf about video klip 'Marilah' ? Baca artikel dibawah

KUALA LUMPUR: “Sekiranya saya melakukan kesalahan, saya mohon maaf,” kata pelakon dan pengarah klip video Marilah Menari, Gambit Saifullah, 26, yang menimbulkan kontroversi kerana aksi mengghairahkan dalam klip terbabit.

“Semua yang berlaku itu adalah salah faham kerana ‘bukan peminat’ yang menghuru-harakan keadaan dengan menyampaikan fitnah kepada blogger kononnya saya yang memaki hamun mereka,” katanya ketika dihubungi Harian Metro.


“Saya kesal menerima maki- hamun yang turut membabitkan ibu bapa dan percaya semua yang berlaku itu bertujuan menjatuhkan reputasi,” katanya.


“Mengenai Prema Yen (penyanyi), dia kini berada di Los Angeles, Amerika Syarikat kerana ada urusan di sana..pada masa terdekat Prema akan mengadakan sidang media memberikan penjelasan mengenai klip video itu sejurus pulang ke tanah air,” katanya.


Gambit yang diminta penjelasan mengenainya memberikan alasan klip video itu dihasilkan untuk pasaran Amerika Syarikat bukan untuk pasaran tempatan selain mempertahankan klip video terbabit.



Bagaimanapun, Shah Jaszle dalam kenyataannya kepada Harian Metro kelmarin menjelaskan dia hanya menjalankan tanggungjawab sebagai pelakon dan tidak menyangka klip video berkenaan menjadi kontroversi.




Hah? Ulang sekali lagi . Tanggungjawab ? Tanggungjawab ya? KAHKAHKAH XD 


Okee. Overall, I accept his sincere apology. :) *been waiting for this day*
and artikel tadi dipetik dari HarianMetro ya kengkawan. Not the precise article.
Read full article dari web Harian Metro okee? ;)

Okeh ! Mari ke topik yang seterusnya ! :D


DIET 

Apa sebenanya tujuan kita berdiet?
Untuk mengurangkan berat badan dan menstabilkan sistem dalam badan kan? *konpius*

Semalam aku tengok Vitamin (health show) dekat KBS World. Bagus rancangan ni.
Dia cerita pasal orang diet-diet dan kesalahan-kesalahan yang dilakukan apabila berdiet.

Biasanya orang akan memakan sesuatu makanan atau apa-apa pil yang di recommend oleh kawan atau dapat daripada mana2 sumber. Diberikan 4 contoh amalan diet yang tidak sepatutnya. Antaranya~

1. Diet dengan soup.

Diet dengan soup, dengan hanya memakan satu tin soup apa entah yang mengandungi campuran sayuran, sedikit hirisan buah-buahan dan chicken breast. Dengar macam sedap kan ?
Tapi tak boleh amalkan diet macam ni sebab memanglah sayur dan buah mengandungi vitamin dan ayam pulak ada protein tetapi mana pergi karbohidrat yang diperlukan?

2. Onion Diet

Caranya dengan mengambil sebiji bawang tak kisahlah merah ke putih ke,
lepastu hiris dan makan dengan nasi pada setiap waktu makan dan bersajikan minuman air masak. ergh!
geli je aku dengar :p Pun tak boleh jugak sebab tak ada karbohidat dan protein.

3. Berdiet dengan pisang

Kata orang, bila lapar, ambik pisang sebab boleh hilangkan kelaparan.
Diet pisang ini telah dipopularkan oleh seorang pelakon Korea yang katanya berjaya menurunkan berat badan dengan memakan pisang bila lapar. Korang tahu?
Sebiji pisang bersamaan dengan 8 biji tomato dan sangatlah high on sugar.
Memang you all boleh kurus and ramping pakai cara macam ni tapi masalah lain pulak yang akan datang! Kencing manis, tak cukup zat dan macam-macam lagilah.

4. Mackerel Diet

Tahu mackerel? Ikan kering atau ikan goreng. Breakfast ikan kering, lunch ikan kering,
dinner pun nak ikan kering juga?  Memanglah ikan kering tu ada protein tapi lain2 khasiatnya tak ada. Lepastu, boleh pulak orang tu blend ikan kering dengan susu ? Nak tambah protein lah katakan~ yuck !


Hah ! Antara empat2 tu, cara diet yang paling kurang kesan sampingan adalah soup diet.
Sebab-sebabnya soup diet mempunyai protein dan vitamin dan memanglah sayuran tu benda utama yang kita kena makan. Walaupun cara diet ni yang paling kurang fatigue, masih tak boleh amalkan.

Tiga cara diet lain yang bahaya tu sebab onion diet boleh mengejangkan otot dan saraf. Tak ingat sebab apa.  Banana diet pulak sebab kandungan gula yang tinggi dan boleh mengganggu kitaran haid bagi girls.
Mackerel pulak sebab~ pun aku tak ingat. But yang pasti semua di atas adalah cara diet yang salah ! XXXXXX 


Tapi jangan jadik bulimia pulak eh ? Dah makan lepastu muntah2kan balik makanan. Ish  !
Apa kes kan aku nak buat macam tu sebab bila makanan dah selamat dalam perut aku, tiada jalan keluar melainkan untuk ke jamban ya ? HAHAHA

peace  out!


MyEm0.Com




10 comments:

  1. eh . yang muntah2kenn makan tuh bulimia laa syg oitt :D

    ReplyDelete
  2. eh ! a'ahler Aliz oi! Aku lupe lak ! Gi tukar jap ya ? :D

    ReplyDelete
  3. hahah , kita nk berdiet tp dgn turun naik tangga . ahaha

    ReplyDelete
  4. ai ni tengah diet oh, tapi malam tak dapat tahan nafsu, makan jugak aih benda2 berat

    ReplyDelete
  5. berdiet kne tempat br berat badan turun huhuu

    ReplyDelete
  6. @eyja: haha. kenelah jaga makan jugak :)

    @zahirah: hoho. tahan akak. kena tahan tapi kalau dah lapar sgt jgn x mkn

    @misya: yupyup! lagi2 yg diet mackerel tuh! yeurgh! geli aje ! :S

    ReplyDelete
  7. saya pon tgh diett sekarang

    Over arh gambit tu

    ReplyDelete
  8. Diet saya :
    Pagi oatmeal+susu/horLicks .
    tengahari makan nasi macam biasa .
    Petang makan buah/roti+air masak .
    Kalau lapar , makan pisang . Boleh sebenarnya makan pisang untuk diet , tapi kena pastikan air masak mesti sekurang-kurangnya 8 gelas :)
    kaLau nak tau , air masak membantu mengurangkan berat badan jugak .. Lagi banyak minum Lagi bagus :)

    ReplyDelete
  9. @diyana: gud! sye x taula bile na start diet =.=

    @cikpuanWani: fuyyyoooo! mesti slim kan akan nih? hehe. yupyup. lebih kan, kurangkan lemak, upgrade protein and karbo :)

    ReplyDelete
  10. gambit? xda perasaan dah dgn dia. haha

    ReplyDelete

silalah komen :)

Design by | SweetElectric