If Mimpi Orang yg Sama 9 Kali

Assalamualaikum anyaeong ohaiyo good day 

Apa pendapat korang kalau mimpi org yg sama 9 kali ? Agak-agak kenapa ek ?



Lagi-lagi kalau manusia tersebut bukan yg sama jantina dan org yg kita kenal. Rasa macam damn gila kan ? Aku rasa macam kacau tidur aku je... =_=
Dalam masa 3 bulan berturut-turut mimpi manusia ciptaan Allah tu dalam 9 kali. YA RABBI !

PECAH kepala hotak aku !

Bangun dari tidur blur blur kejap, lepastu bila igtkan balik mimpi tuh terus kelubung dlm selimut.

Dah dalam mamai-mamai malam tuh sempat gak aku buat research dekat internet mengenai mimpi orang yang sama. Adalah dalam dua tiga artikel yang berguna. Aku search dekat google.

"Mimpi orang yang sama 3 kali"
"Mimpi orang yang sama 2 kali"

Dalam hati, aku tak heran langsung sebab aku dah lebih-lebih dari 5 kali mimpi orang yang sama.
Dah buat research bagai, adalah beberapa point yang agak berguna.

Antaranya, if kita mimpi orang tu banyak kali maksudnya

1.orang tersebut akan memberi kita sesuatu in the future

- sesuatu apa? itu yg kita tak tahu tu ya. Kata artikel tuh, travelling speed roh kita ni adalah lebih laju daripada   kelajuan masa. Sebab tulah kadang-kadang apa yang kita mimpi tuh memang terjadi.

2. kita ada ikatan yang kuat

- maksud aku insitict lah.

3. Dia mungkin jodoh ?


- jodoh? +muntah darah muntah darah+ Aku terlalu muda untuk fikir pasal jodoh.

3. Dia pun tengah fikirkan kita

- Terbaca satu entri ni. Suatu malam si Gambit ni (bukan nama sebenar) termimpi kekasih lama dia kot.
Aku tak berapa igtlah. *memory pack*

Bangun-bangun dari tidur je terus perasaan dia kuat sangat mengenai kekasih lama dia ni.
Tiz Zaqyah kekasih lama dia ni (bukan nama sebenar) pada masa yang sama pun merasakan sesuatu yg sama. Tiz ni pulak dah ada boyfriend. Dorang berdua ni masih contact lagilah tapi sebagai kawan jelah kan?

Tiba-tiba, Gambit bangun je dari tidur, dia check phone. Ada mesej dari Tiz.
Tiba-tiba je sbb selama ni Tiz tak pernah nak starting dulu bila mesej.
Selalunya memang si Gambit ni ha yang selalu mula dulu. Gambit pun ceritalah mimpi dia dekat Tiz.
Tiz pun terkejut sebenarnya sebab Tiz pun kata dia pun ttibe terasa sesuatu dan terasa macam perlu sgt nak contact Gambit time tuh.

- End Of Story - 




Wah! *teruja* Dia pun tengah fikirkan aku ke? *blushing blushing*


p/s: shoutbox blog ni dan doodle mak minah pakai tudung tuh bkn aku yg buat tau.

Shoutbox - Sis Fina
Doodle - Aku tak igt
Gambar Dongho garu kepala (atas tu) - Sis Hafzhan


39 comments:

  1. saya dah mimpi dongwoon b2st 5 kali dah! Oh~ jodoh ker xD

    ReplyDelete
  2. errr..jgn mimpi jumpa dong hae suju 9 kali sudaa....aiman tak percaya..tapi,percayalah!aiman mimpi soo young yoona n soo young 12 klali....kikikiki


    selamat hari raya maaf zahir dan batin..^^

    ReplyDelete
  3. mimpi dongwoon 5 kali ?? manu tahu jodoh mungkin :D aiman ! mimpi sooyoung and yoona 12 kali ?? ish ish ish. tu dah obses tu kot.. =_=

    ReplyDelete
  4. haahaa..tau tak apa...heehee..minat kpop gak ke?

    ReplyDelete
  5. haaa..tdo basuh kaki x ni? baca doa tido dulu. hehe

    ReplyDelete
  6. dah basuh dah... tp itu jgklah yg keluar dlm mimpi... ish ish =_=

    ReplyDelete
  7. law dye jodoh ko la kn suru dye masuk islam dlu heheh

    n suru dye botak kn rmbut dye time nikah tu heeh

    ReplyDelete
  8. hahahaha.. spe GAMBIT tu?? bagus2, jangan pikir pasal jodoh sekarang oukey? (^_^)v

    ReplyDelete
  9. hah ? masuk islam ? masalahnye die mmg dah islam xD

    Gambit tuh blogger mne tah... die yg crite... :D tp ta igt dah nme sbnrnye =_=

    ReplyDelete
  10. xpenah mimpi org yg same 9 kali.. hehe

    ReplyDelete
  11. omg? yeke? jodoh ke? YAY ! suka lah kalau mcm tu.. sebab kite dah mimpi org yg sama lebih 10 kali :DD

    ReplyDelete
  12. ehh , macam ada kena mengena dengan mimpi saya . takkan ade jodoh kot ? euwww . haha :D

    ReplyDelete
  13. haha aiyook... jodoh ...

    Sis Zulaikha
    sampai 10 kali ?? pergh ! dah lebih dr jodoh kot xD

    ReplyDelete
  14. hahaha. aku pnah mimpi aku dibunuh 7 kali sejak tahun lepas. mmpi yg sama. tapi, alhamdulillah aku masih hidup. tak tau laa ape kaitannya:(


    p/s : thnx follow blog aku. in return,aku follow blog kau balik :)

    ReplyDelete
  15. dibunuh ?! pergh... bahayenye mimpi... -_-

    ReplyDelete
  16. wahhhh ni mesti ada pape ni..hehehe.
    kita da berpuluh kali mimpi org sama sebab kita dok igt org tuee je :)

    ReplyDelete
  17. lelaki kat entry kau ni hengsem sangat.. sampai tak terbaca entry kau haish.

    ReplyDelete
  18. hahaha
    boleh plak x trbce entri nih xD hensem ke? rsenye die x de ler hensem sgt xD

    and rsenye xde ape2 pun :/ rsenye lah~

    ReplyDelete
  19. kau mimpi sape nihh ? jgn dong ho sudahhh :]

    ReplyDelete
  20. okeee
    trime kasih smue :)

    Mila... aku tak nak Dongho ! xD

    ReplyDelete
  21. betul ke jodoh? rasa macam bodoh je mmpi "x" bf yang perangai haprak macam longkang...=.=" tak hengin nak berjodoh dgn die...

    ReplyDelete
  22. mimpi mainan tdo :P
    kalo solat istikharah mimpi. boleh dipercayai :)

    ReplyDelete
  23. pergh! aynie xpnh g alami mimpi berulang berkali2 hihi

    ReplyDelete
  24. mesti awk selalu pikirkan dia.. tu yg selalu mimpi dia tu.. heee

    ReplyDelete
  25. OneHd ? ta tau laa~~
    saya ta tau la pulak sebab saya tgk kat youtube

    ReplyDelete
  26. sakan mimpi dia...hihihi..mainan syaitan tu hihihi sampai 5 kali...hohohoho

    ReplyDelete
  27. aish,9 kali dik?
    err,mmpi ngeri ke mmpi seram...?haha
    gurau jek

    ReplyDelete
  28. owh . macam tu rupe nye . kalau betul , kan best . hehe :D

    ReplyDelete
  29. hehe...mcm2 la kamu ni...;-)
    sy pnh mimpi org yg sama...dlm satu mlm...3 ke 4 kli...bile jg...rs pelik...sbb xterpikir pun ttg org tu...bile sambung tdo...mimpi die jgk...terbangun lg...then sambung tdo...mimpi org tu lg...adoiyai...mcm babak dlm soap opera plk...

    ReplyDelete
  30. Eyqa : mimpi ngeri kot xD

    Bdk mls : kankan? Tp x thulah sjauh mne kebenaran ni ~

    Manis : haha ! Ape ni mcm drama ! XD

    ReplyDelete
  31. thanks info ni...sy pun fobia jugak coz slalu happened bende yg sama dlm stahun lps..ha! scary! kalo boleh, jgnla ade pape..

    ReplyDelete
  32. Hmmm , sy juge ad mengalami sama =='

    ReplyDelete
  33. Hurm.. hari tu ada la mimpi kekasih lama kt 3x. Mungkin dia pon tgh ingat kt aku kot.. ntah dh kawen ke blom pon xtau.. Dia mmg lelaki yg paling baik dgn aku selama ni. ntah knapa.. mungkin xde jodoh.. harap dia bahagia.

    ReplyDelete

silalah komen :)

Design by | SweetElectric