Ini adalah zon dilarang menangis

If Mimpi Orang yg Sama 9 Kali

Assalamualaikum anyaeong ohaiyo good day 

Apa pendapat korang kalau mimpi org yg sama 9 kali ? Agak-agak kenapa ek ?



Lagi-lagi kalau manusia tersebut bukan yg sama jantina dan org yg kita kenal. Rasa macam damn gila kan ? Aku rasa macam kacau tidur aku je... =_=
Dalam masa 3 bulan berturut-turut mimpi manusia ciptaan Allah tu dalam 9 kali. YA RABBI !

PECAH kepala hotak aku !

Bangun dari tidur blur blur kejap, lepastu bila igtkan balik mimpi tuh terus kelubung dlm selimut.

Dah dalam mamai-mamai malam tuh sempat gak aku buat research dekat internet mengenai mimpi orang yang sama. Adalah dalam dua tiga artikel yang berguna. Aku search dekat google.

"Mimpi orang yang sama 3 kali"
"Mimpi orang yang sama 2 kali"

Dalam hati, aku tak heran langsung sebab aku dah lebih-lebih dari 5 kali mimpi orang yang sama.
Dah buat research bagai, adalah beberapa point yang agak berguna.

Antaranya, if kita mimpi orang tu banyak kali maksudnya

1.orang tersebut akan memberi kita sesuatu in the future

- sesuatu apa? itu yg kita tak tahu tu ya. Kata artikel tuh, travelling speed roh kita ni adalah lebih laju daripada   kelajuan masa. Sebab tulah kadang-kadang apa yang kita mimpi tuh memang terjadi.

2. kita ada ikatan yang kuat

- maksud aku insitict lah.

3. Dia mungkin jodoh ?


- jodoh? +muntah darah muntah darah+ Aku terlalu muda untuk fikir pasal jodoh.

3. Dia pun tengah fikirkan kita

- Terbaca satu entri ni. Suatu malam si Gambit ni (bukan nama sebenar) termimpi kekasih lama dia kot.
Aku tak berapa igtlah. *memory pack*

Bangun-bangun dari tidur je terus perasaan dia kuat sangat mengenai kekasih lama dia ni.
Tiz Zaqyah kekasih lama dia ni (bukan nama sebenar) pada masa yang sama pun merasakan sesuatu yg sama. Tiz ni pulak dah ada boyfriend. Dorang berdua ni masih contact lagilah tapi sebagai kawan jelah kan?

Tiba-tiba, Gambit bangun je dari tidur, dia check phone. Ada mesej dari Tiz.
Tiba-tiba je sbb selama ni Tiz tak pernah nak starting dulu bila mesej.
Selalunya memang si Gambit ni ha yang selalu mula dulu. Gambit pun ceritalah mimpi dia dekat Tiz.
Tiz pun terkejut sebenarnya sebab Tiz pun kata dia pun ttibe terasa sesuatu dan terasa macam perlu sgt nak contact Gambit time tuh.

- End Of Story - 




Wah! *teruja* Dia pun tengah fikirkan aku ke? *blushing blushing*


p/s: shoutbox blog ni dan doodle mak minah pakai tudung tuh bkn aku yg buat tau.

Shoutbox - Sis Fina
Doodle - Aku tak igt
Gambar Dongho garu kepala (atas tu) - Sis Hafzhan


38 komen yg cun:

Vie Zara said...

saya dah mimpi dongwoon b2st 5 kali dah! Oh~ jodoh ker xD

aiman fanboy k-pop said...

errr..jgn mimpi jumpa dong hae suju 9 kali sudaa....aiman tak percaya..tapi,percayalah!aiman mimpi soo young yoona n soo young 12 klali....kikikiki


selamat hari raya maaf zahir dan batin..^^

AmyZana said...

mimpi dongwoon 5 kali ?? manu tahu jodoh mungkin :D aiman ! mimpi sooyoung and yoona 12 kali ?? ish ish ish. tu dah obses tu kot.. =_=

aiman fanboy k-pop said...

haahaa..tau tak apa...heehee..minat kpop gak ke?

♛ Azie Azra ♛ said...

haaa..tdo basuh kaki x ni? baca doa tido dulu. hehe

AmyZana said...

dah basuh dah... tp itu jgklah yg keluar dlm mimpi... ish ish =_=

ade2mama said...

law dye jodoh ko la kn suru dye masuk islam dlu heheh

n suru dye botak kn rmbut dye time nikah tu heeh

Cik Ungu said...

hahahaha.. spe GAMBIT tu?? bagus2, jangan pikir pasal jodoh sekarang oukey? (^_^)v

AmyZana said...

hah ? masuk islam ? masalahnye die mmg dah islam xD

Gambit tuh blogger mne tah... die yg crite... :D tp ta igt dah nme sbnrnye =_=

teha said...

xpenah mimpi org yg same 9 kali.. hehe

SitiZulaikha :) said...

omg? yeke? jodoh ke? YAY ! suka lah kalau mcm tu.. sebab kite dah mimpi org yg sama lebih 10 kali :DD

miszfazierra said...

ehh , macam ada kena mengena dengan mimpi saya . takkan ade jodoh kot ? euwww . haha :D

AmyZana said...

haha aiyook... jodoh ...

Sis Zulaikha
sampai 10 kali ?? pergh ! dah lebih dr jodoh kot xD

amirulspurs said...

hahaha. aku pnah mimpi aku dibunuh 7 kali sejak tahun lepas. mmpi yg sama. tapi, alhamdulillah aku masih hidup. tak tau laa ape kaitannya:(


p/s : thnx follow blog aku. in return,aku follow blog kau balik :)

AmyZana said...

dibunuh ?! pergh... bahayenye mimpi... -_-

IEQAH said...

wahhhh ni mesti ada pape ni..hehehe.
kita da berpuluh kali mimpi org sama sebab kita dok igt org tuee je :)

Umie Artoqiemie said...

lelaki kat entry kau ni hengsem sangat.. sampai tak terbaca entry kau haish.

AmyZana said...

hahaha
boleh plak x trbce entri nih xD hensem ke? rsenye die x de ler hensem sgt xD

and rsenye xde ape2 pun :/ rsenye lah~

SalSalMaknae said...

bw :D

Murny Umairah said...

nice blog..follow kamu :)

MILA said...

kau mimpi sape nihh ? jgn dong ho sudahhh :]

AmyZana said...

okeee
trime kasih smue :)

Mila... aku tak nak Dongho ! xD

ika said...

betul ke jodoh? rasa macam bodoh je mmpi "x" bf yang perangai haprak macam longkang...=.=" tak hengin nak berjodoh dgn die...

techie87 said...

mimpi mainan tdo :P
kalo solat istikharah mimpi. boleh dipercayai :)

AmyZana said...

hehe
betul2 :]

NUR AYNIE said...

pergh! aynie xpnh g alami mimpi berulang berkali2 hihi

♥Putri ilyanie♥ said...

mesti awk selalu pikirkan dia.. tu yg selalu mimpi dia tu.. heee

AmyZana said...

hmm...tulah pasal :/

mizuki-chan said...

OneHd ? ta tau laa~~
saya ta tau la pulak sebab saya tgk kat youtube

chegu abbas said...

sakan mimpi dia...hihihi..mainan syaitan tu hihihi sampai 5 kali...hohohoho

AmyZana said...

huhuhu
mainan syaitan ? urm

EyqaLuvender said...

aish,9 kali dik?
err,mmpi ngeri ke mmpi seram...?haha
gurau jek

Budak Malas said...

owh . macam tu rupe nye . kalau betul , kan best . hehe :D

manisLIKEcandy said...

hehehe...mcm2 la kamu ni

manisLIKEcandy said...

hehe...mcm2 la kamu ni...;-)
sy pnh mimpi org yg sama...dlm satu mlm...3 ke 4 kli...bile jg...rs pelik...sbb xterpikir pun ttg org tu...bile sambung tdo...mimpi die jgk...terbangun lg...then sambung tdo...mimpi org tu lg...adoiyai...mcm babak dlm soap opera plk...

AmyZana said...

Eyqa : mimpi ngeri kot xD

Bdk mls : kankan? Tp x thulah sjauh mne kebenaran ni ~

Manis : haha ! Ape ni mcm drama ! XD

sweet_shop said...

thanks info ni...sy pun fobia jugak coz slalu happened bende yg sama dlm stahun lps..ha! scary! kalo boleh, jgnla ade pape..

nur rasyiqah said...

Hmmm , sy juge ad mengalami sama =='

I don't update stuff everyday. But I love blogging ^^
 

Blog Template by BloggerCandy.com