Susahnya Nak Bersyukur

Sebagai seorang manusia, banyak kan yang kita nak dalam hidup ni ? Nama pun manusia... 
Banyak yang kita tak puas hati dengan dunia. Kadang-kadang benda yang kita nak tu merepek-merepek je. Yang dah cantik, nak nampak lagi cantik sampai sanggup buat surgery. Yang dah handsome pulak, nak nampak lagi handsome ala-ala Choi Siwon sampai cucuk-cucuk botox bagai. 

Banyak lagilah kehendak manusia kan? Dalam banyak-banyak manusia yang ada kehendak, salah satu manusianya adalah aku :D Aku teringin sangat nak jumpa dengan artis korea favourite aku. [hahaha] 



Aku jugak teringin nak rasa jadi blogger yang kaya dan famous. Well, 
blogger mana yang tak mau earn duit beribu-ribu kan? Blogger tegar mana yang tak nak blog dia famous kan? 

*Ada banyak lagi benda yang aku nak yang aku tak boleh senaraikan dekat sini sebab aku takut korang muntah berbaldi-baldi.*

Why ?? Why ?? Why is it so hard to be thankful ?? Soalan yang aku tertanya-tanya kepada diri sendiri. Bilalah aku nak belajar bersyukur dengan apa yang aku ada ? Don't get me wrong kayy. 
Aku memang bersyukur dengan apa yang aku ada tapi kalau boleh aku nak lebih. 



Aku nakkan yang lebih berbanding dengan apa yang aku ada sekarang. 

Ah ! Very depressing life. -_- 

Sekali pandang, macam aku ni orang desperate pulak kan? 
Kalau tak desperate tidaklah dipanggil "manusia" kan? 

Sooo many things that I want but I can't get. Kadang-kadang aku rasa nak menangis kenangkan benda-benda yang aku tak dapat tu. Pepatah ada kata "sometimes what you want is not what you need". 
Maybe pepatah tu betul. Mungkin juga tidak. 
For example now, I really, really, really want a new school bag :[ 
Beg sekolah aku tu dah uzur sangat -_- 

Aku dah tempah beg [online] tapi sampai sekarang belum dapat lagi. Kesabaran aku dah semakin menipis.
Sepatutnya aku dah dapat awal bulan tapi kenapa aku belum dapat ? Kenapa ??? 
Kenapa wahai postman? Kenapa ???????? *meroyan* 

Tapi daripada tak ada beg langsung lebih baiklah ada walaupun satu, betul tak? 

Belajar bersyukur -,- 

1 comment:

  1. OMG ! Is that Yeolie !? hahaha.

    Nway, biasa lah manusia. maybe memang Tuhan ciptakan manusia dgn sikap yg macam tu, so that Allah boleh test kita dgn mcm-mcm jenis ujian & tengok how we deal with it. :)

    ReplyDelete

silalah komen :)

Harry Potter Glasses
click this small box to pause