Holiday Bukan ke Sepatutnya Lebih Menarik?


Cuti dua minggu aku akan berakhir dalam masa beberapa hari dan aku masih belum figure out nak buat aktiviti apa dengan kawan-kawan.
Dok hangat bincang-bincang dekat Facebook tapi masing-masing belum mencapai kata sepakat lagi.

Heh. Aku harap plan kitorang kali ni jadi.



Aku mohon sangat-sangat supaya jadi.



Dah lama aku tak hang dengan dorang since... well yeah. Since most of us dah lain-lain sekolah.

Guess what? Sepanjang minggu ni, kerja aku menghadap komputer je.
Yalah bila dah addict dengan YouTube dgn blog, dah macam tak boleh berpisah dengan broadband.
Kalau ayah guna komputer, aku pinjam tab mak aku. Kalau dia tak kasik,
aku terpaksa online guna phone je walaupun screen agak kecik. *tak puas*

Beberapa hari yang lepas baru je balik dari hotel dekat Port Dickson. Hotel Avillion.
[ada sesiapa dekat sini yang pernah pergi?] Yeah. Holiday tuh pun bukannya menarik sangat.
Setiap hari bangun lambat, mak aku dah bising-bising.
Awal-awal lagi dia dah plan nak singgah tengok arnab and nak bersiar-siar dekat tepi laut tapi semuanya tak jadi. *plan gagal*

Percaya atau tidak, laut pun kitorang tak singgah. * poker-face*

My mum... well my mum jangan kata ah.. Dah bising-bising apa semua.
Aku pulak sumbat telinga aku dengan headphone bukak lagu Bounce kuat-kuat sampai gedebam gedebum speaker.*muka tak bersalah*



This week my dad ajak sekeluarga tengok wayang. Glad.
Daripada duduk rumah menghadap je komputer pun boleh boring jugak. Need to keep my mind off things. Bersiar-siar hirup udara shopping complex.

Aku plan nak tengok action pack movie yang ada scene tembak-tembak semua tu.



Aku harap cuti kali ni lebih best. *aku harap*


26 comments:

  1. kadang2 apa yg kita rancang tu x jadi.. so we must have backup plans.. hehe

    happy holiday dear!

    ReplyDelete
  2. kite pung dah nak habis cuti sem . sobs :( isnin ni dah start kelas .

    ReplyDelete
  3. saya pung x pegi holiday mana-2 . Just duduk dalam rumah jea :)

    Pape punn , happy holiday :D

    ReplyDelete
  4. takut backup plans pun x jadik -.-

    kite pun isnin depan sekolah dah start. *tak best*

    anyway Najihah, happy holiday to you too ^^

    ReplyDelete
  5. bg ena holiday lama2 nie membosankan.. tp nk buat camne an, terpaksalah mengharunginya... nanti dah start study, barulah nak fikirkan cuti.. XD.. hope you holiday is fun... ^.^

    ReplyDelete
  6. hye amy..enjoy ur holiday ok..plan aa anything..outing with all buddies..=)

    ReplyDelete
  7. I hope tht wud happen -.-

    Anyway, happy holiday to u guys too! ^_^

    ReplyDelete
  8. coming here from kebun epal.

    blog yang comel..^^ semoga cuti anda lebih best dari cuti2 yang lepas

    regards
    Miss red Apple

    ReplyDelete
  9. dah nk hbs cuti sekola pun kan ,hehe XD



    p/s : thanks follow,done follow u too..(:

    ReplyDelete
  10. harap2 lah Miss Red :/

    thanks follow me wahai Miza Kimbum xD

    ReplyDelete
  11. aku akde cuti dua minggu. sobs..dah keje mana ada cuti byk tu..huhuhu..

    avillion oenah pegi sekali utk family day event. nice la bilik dia. suka.

    well, plan kalau takde action tak menjadi. ahahahah

    ReplyDelete
  12. da folow kamu..
    neway, sy kat luar jnis byk ckp jugak.. boleh tahan la.. cume nk start kenal tu agak pyh kalau due2 pihak cam malu n malas.

    nice blog by da way :)

    ReplyDelete
  13. wahahaha .. dgr lagu JB dapat concentrate ea ? =) btw, happy holiday =)

    ReplyDelete
  14. tengok je kt youtube oh my english tu.
    Hee.
    Keje skolah tak de ke dik? :)

    ReplyDelete
  15. yup. plan mesti kne ada action! >:D

    thanks LuVida and happy holiday gak to you sis Tia ! (walaupun pd hakikatnye cuti dah nak habis :'[

    and sye mmg takdek keje sekolah pun kak Husna. muehehe :DD

    ReplyDelete
  16. same la kitee hadap laptop jeee :)
    hahahah
    blogwalking :)

    ReplyDelete
  17. done follow awk. follow sy blk :) btw, blog awk sgt comei. rajin awk ^_^

    ReplyDelete
  18. thanks follow me and drop comment sini ^.^

    Sis Ika : I nak follow balik you punye blog tp profile sis tak boleh bkk :/

    ReplyDelete
  19. selamat bercuti amyzana . semoga dapat pergi bercuti ke tempat yang best best . hehe :D

    ReplyDelete
  20. Hamboihhh, pegi pd. Hotel avillion lagi. haha, same here. cuti ni menghadap komputer je. bosan.

    Btw, i follow you amy. comelnya blog. penuh dgn kpop. comelnya2

    ReplyDelete
  21. cuti dah nak habis -_-

    aaaaa thanks ek follow. ngeh ngeh. Nanti I follow back ;]

    ReplyDelete
  22. teruskan berharap. kerna cuti memang selalu berakhir tanpa aktiviti menarik. haha. kat shopping complex tu mana ada udara segar ^_^

    amboi. addicted online dah nampaknya. jaga-jaga. kena mintak ubat kat doktor. huhu

    ReplyDelete
  23. terlambat. cuti sye x best pun cik kay :'[

    ReplyDelete
  24. cuti x best tu perkara biasa... ha ha.. xpela.. at least ade gak cuti tu..

    ReplyDelete

silalah komen :)

Harry Potter Glasses
click this small box to pause