Make A Move


Man. Why am I thinking about this anyway? ._.

Benda ni sebenarnya dah lama bersarang dalam kepala otak aku.
Naik gila dah aku fikirkan pasal benda-benda cenggini.
Have you ever got the feeling that you like someone ?
Aku rasa semua orang pernah suka somebody dalam kehidupan dorang.






Atleast sekali seumur hidup, mesti pernah jatuh cinta. 

I was thinking... about something. Tak tak. Jangan salah faham.
Aku bukannya nak confess dekat sesiapun seriously.



I lebih prefer the idea of "bercinta lepas kolej". Lagipun, aku tak layak bercinta :>

Cumanya aku terfikir. Kalaulah aku suka seseorang tu, dan dia pun suka aku jugak,
so who should make the first move sebenarnya ?

Aku tahu aku masih muda untuk fikir pasal semua ni but, IN CASE lah bila aku dah besar nanti aku akan terjerat dalam secret love macam ni. 





Orang selalu cakap, perigi tak boleh cari timba. So.... should "timba" make a move first atau "perigi"?
Kalau dah dua-dua suka sama suka, saling membalas pandangan kasih [ecewah "kasih" ya?],
saling mengharap antara satu sama lain, tapi masing-masing tak nak mengaku. Acano tu weyh?



Complicated man ._.

Sometimes I thought, kalau aku menghadapi situasi macam ni, mungkin aku yang patut confess dulu.
But then again, orang tua-tua selalu cakap, perempuan yang confess dulu itu tak ada perasaan segan -.-
Dan sepatutnya kerja-kerja confessing nih kita serahkan kepada lelaki.

Benarkah wahai lelaki ?

Tapi kalau yang lelaki ni pun segan nak bercakap dengan kita apatah lagi CONFESS,
nak buat macam mana tu ya? Adakah aku patut menerima nasihat pakar terkemuka iaitu Ustaz Azhar Idrus?



Eh sejak bila pulak Ustaz Azhar Idrus naik pangkat jadik doktor cinta nih -.-

You know what, this is the reason why I don't want to get too worked up in this thing called "love".
It makes your heart ache and your head hurts. Tup tup lagi kalau dapat tahu yang kita sebenarnya syok sendiri. Halah sedihnya -_-



24 comments:

  1. entri hampir sama2..huhu
    rasanye tak salahkan woman makes her first move.
    sume terpulang pada diri msg2.

    ReplyDelete
  2. When the thing happen, it happen..hehe...dun worry to much dear, insyaallah, bila sudah sampai serunya, either one of you will make a move. Siapa yg start dulu dah tak kesah dah zaman nie, its just kene maintain la tatasusila agama&bangsa kita, tu je, :)

    ReplyDelete
  3. macam-macam dah cik amirah ni... :P

    ReplyDelete
  4. hmm takutnya nak kene wat first move! kite pempuan! hehehe

    ReplyDelete
  5. saya pulak dah dekat dua tahun tak merasa apa itu alam percintaan... hati ni macam dah mati.. tak tau bila boleh terbuka lagi..

    ReplyDelete
  6. Ahmad Saadillah : oh tak tak. Itu Korea :)

    Nick : kan? :/

    Kak Yayan : betul gak tuh. maybe one day kot orang tuh akan muncul. tapi bukan sekarang lah yg penting :*

    Azra : janganlah ckp camtuh. segan aq xD

    RazFira : kan kan? rse segan ow -.-

    Boni Kacak : eh ? ada harapan lagi kot. paling penting kene doa and usaha byk2 lah :]

    ReplyDelete
  7. Rasanya tak salah, kalau lelaki nya pemalu sangat hahaha XD. ok serious, xbrmkna perempuan mula dulu, perempuan xada perasaan segan. hal perasaan ni mana boleh sembunyi ;)

    ReplyDelete
  8. u're not the only who has that kind of feelings. btw, feelings is something that we can't expect because it always comes naturally without us realized about it. lebih2 lagi bila cakap pasal cinta ni. but just accept it as a god's gift. it shows that you gotta have a heart, not a heartless person instead :)

    ReplyDelete
  9. sebelum jadi perigi cari timba, kau kena siapkan diri dengan 1001 dugaan!

    ReplyDelete
  10. anis scha : kan kan? kalo susah sgt, perempuan je lah yg kene confess dulu btol tak?

    farhana : hmm. true. but kalau boleh, sye taknak "perasaan" tuh dtg sekarang :(

    Ninaaa : woah. banyaknya dugaan ;_;

    ReplyDelete
  11. kite tak mintak utk jatuh cinta. tapi hati yg jatuh kan sndri dalam lubukk cinta yang seriously SERAM !

    ReplyDelete
  12. sptutnye laki2 la . tp kalau laki2 tuh malu . tpkse la popuan yg confess dulu

    ReplyDelete
  13. cinta itu sangat complicated lah

    ReplyDelete
  14. ustaz azhar penah cakap.tak salah pompuan ambik langkah permata.lagi2 kalau jumpa lelaki yang soleh.hehe

    ReplyDelete
  15. Super Girl : cinta itu seram @_@

    Mishter Izwan : terpaksa ._.

    Cik Anis : ;)

    Camy Alya : mmg sgt compliacted ._.

    Akak Nik : jadi mcm tuh ke? woah. perempuan kne confess dulu @_@

    ReplyDelete
  16. Aku pun prefer bercinta lepas kolej. Uknow, budak sekolah.. mana tahu pape.. Makan pun kene mintak duit mak. Lagi nak bagi cokelat lah segala.

    ReplyDelete
  17. xsalah pon kita ngorat laki...hehehe

    ReplyDelete
  18. hurmm. syaz kawan dengan sesorang ni pun sebab syaz mulakan langkah dulu. kalau tak, maybe kami tak sampai ke tahap macam ni. :)


    RINDU AMYY!

    ReplyDelete
  19. xsalah rasenye kalau pmpn yg make a move dulu.. :)

    ReplyDelete
  20. Mila : the funniest part ;_;

    tirah : lol xD

    Kak Syazana : yeke ? Mishh u too ! ;)

    E'in : yeah? hmm. :/

    ReplyDelete
  21. dear,,,,dh update, tell me kay.

    ReplyDelete
  22. bila bab2 hati perasaan ni mmg failed lah . tp slalu kwn tnye kita hal2 cinta .acano tu? anyway ,tk slh klu pmpuan starts the 1st move sbb mcm saidatina Khadijah dan baginda Rasulullah SAW :)

    ReplyDelete

silalah komen :)

Harry Potter Glasses
click this small box to pause