Sebab Kenapa Aku Tak Letak Lagu Dalam Blog

You know what, sejak akhir-akhir ni, mood blogging aku boleh dikatakan dah hilang. Aku tak tahu dia terbang ke mana. Aku juga tak tahu kenapa aku macam ni.



Mungkin sebab ini pengaruh Twitter.

Ke sebab aku terlalu busy study Sejarah yg macam ...... tuh sampai nak tulis dekat blog pun takut tertaip fakta-fakta Sejarah secara tidak sengaja ?

I got problems ._.

Biasanya aku update blog plus blogwalking hanya pada hari Sabtu atau Ahad SAHAJA. Andainya aku terlepas kedua-dua hari tu, aku memang tak akan update apa-apa sebab weekdays aku dipenuhi dengan pelbagai aktiviti-aktiviti yg aku tak mampu nak senaraikan dkt sini sebab takut orang fikir aku gila -.-

Memang aku nak update hari Sabtu atau Ahad tapi bila dah namanya pun cuti, memanglah aku akan penuhi kedua-dua hari itu dengan aktiviti-aktiviti bersama keluarga.



Aku rasa dah dua-tiga minggu aku tak update. Entahlah. Aku pun tak ingat ._.

Oh ya,

SEBAB KENAPA AKU TAK LETAK LAGU DALAM BLOG 

Jawapannya, sebab aku malas =_=



DAN SEBAB KENAPA AKU MALAS 

Suka hati aku lah nak malas =_= 

K gurau.

YouTube buat hal sebenarnya. Dulu okay je letak lagu dalam format player tapi sekarang tak boleh. Either dia kata video is too small ataupun langsung tak boleh play lagu. So takde function aku letak YouTube player dekat blog pun sebab memang tak keluar lagunya. *I only trust YouTube bytheway*

So.... sebab tu lah. Penat gode-godek codes dia tapi macam tuh jugak. Malas lah. Lagi pun aku rasa ramai bloggers lebih suka sesuatu blog tuh tak ada lagu. Lebih aman.



Related Post

Kes Plagiat

Tips Mendapatkan Idea Untuk Update Entri

Things You Should Not Say To A Blogger

25 comments:

  1. qiela pun cam 2..hehe :)
    tak letak lagu sbb lmbat loading..serius x suke klu blog lmbat loading..mlas nk tggu :P

    http://noraqilahjohari.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Saya pun tak letak lagu dalam blog ^_^

    ReplyDelete
  3. KAK BUI SUKA LETAK LAGU TP YG BOLEH D PAUSE LA..HEHE

    ReplyDelete
  4. ok apa tak letak lagu.. cepat loading

    http://ceramahttbc.blogspot.com/2013/03/ustaz-abdullah-khairi-sakaratulmaut-itu.html

    ReplyDelete
  5. Noraqilah Johari : Tapi blog saya cepat loading kan ? ;_;

    Sally Yatiey : yeay geng ^^

    Bui Junaidi: Dulu kita pun suka letak lagu. Time internet laju syoklah layan lagu dekat blog tapi time internet slow nak mampus memang sakit hati je tunggu lagu buffer. Asyik tersekat2 plak tuh

    Muhammad Naim Abdullah: Blog saya mesti cepat loading kan ? Hehehe ^^

    ReplyDelete
  6. Letak lagu guna simple player atau host dari kiwi.. insya'Allah semuanya okeyh..

    Busy study ? wahh , good luck.. tapi jgn smpai berhabuk taw.. nanti lagi malassssss nak hupdate :P

    ReplyDelete
  7. Biasa lah tu weekdays busy, lagi2 student.. Focus study k.. Bila free baru update blog :)

    Lagu tu, bagi anis tak letak pun takpe.. Letak pun boleh, sebb anis pun selalu jugak layan lagu kat blog orang.. Harharhar :D

    ReplyDelete
  8. me to0...tak de lagu kat blog...klau letak, berat plak blog..huuuhu

    ReplyDelete
  9. singgah ptg bila sakit sedikit berkurang. TQ doanyer ye

    ReplyDelete
  10. Nurrul : sekarang pun mcm dah malas nak update =_=

    Anis Athia : Exam bulanan dah habis so sekarang byk masa utk update. But right now rasa mcm nak tak nak je update *sigh*

    Eimah Siti : tahu takpe. Lagi rosak mood kalau lagunya tersekat-sekat sebab connection lembab. Pfftt

    KA : sama-sama ^^ Dan tak ada masalah. KA tunggulah demamnya reda barulah blogwalk ya :)

    ReplyDelete
  11. Lagu dalam blog ni menyemak je kadang...
    Nak2 yang takde pause button.....

    ReplyDelete
  12. nak letak lagu boleh... jgn buat autoplay atau set kpd MUTE... heheh :)

    ReplyDelete
  13. Wohoo tau xpa.. Kadang2 tu blogwalking gna phone dkat tngah2 crowd suddenly dia bunyi pulak.. Grrrrr

    ReplyDelete
  14. AyueJean AJ : Yang takde pause button tu lagi menyakitkan jiwa dan raga

    kyo_9 : ehem. saya awesome -________-

    Nasrul Muhaimin Ariff : sebelum ni eden letak lagu dekat blog selalu letak autoplay. Tp yg ada pause button lah :D

    Mr. Doctor : Kita tak pernahlah pulak blogwalking dekat crowd kemudian berbunyi. Tapi kalau guna tab, memang ya berbunyi. Tapi tak dapat nak carik sumber suaranya dekat mana :S

    ReplyDelete
  15. hehe , better tak letak lagu sebab kadang kadang menganggu orang nak baca blog kita kann .

    mun ingat lagi ade orang pernah nasihat mun , ' orang datang blog kita sebab nak baca entry kita bukan nak dengar lagu kat blog kita . kalau dia nak dengar lagu , baik dia pergi youtube je . " hehe

    ReplyDelete
  16. saya nak letak lagu tapi tak pandai...he heh e

    ReplyDelete
  17. sy pon malas.. sbb nanti asyik ulang lagu yg sama, sendiri plak yg bosan.. huhu

    ReplyDelete
  18. CikMunBlogger : tapi kadang2 letak lagu nih best. boleh promote lagu XD

    Mr. Doctor : hehe baiklah ;D

    sukiman : Lol tak payah pandai pun takpe. Macam takde function sgt je letak lagu

    Nadiah Ashikin : Lol saya tak malas. Tapi saya tak nak. Sebab bukan saya yg bosan dengar lagu yg sama, orang yg baca tu hah yg bosan

    ReplyDelete
  19. masing2 ada pendapat masing2...ehew

    ReplyDelete
  20. masing2 ada pendapat masing2...ehew

    ReplyDelete
  21. kalu letak lagu pun tak dengar sebab selalu mute volume. tq. haha

    ReplyDelete
  22. Filzah Azzahra : Thanksee ;)

    Ain : Hehe dan ini adalah pendapat saya ^^

    Marou Apple Hijau : Oh yeke. Saya tak mute kan volume cumanya kdg2 rasa semak pulak letak lagu dekat blog tp kekadang tuh rasa sunyi lah pulak tak letak pape lagu =______=

    ReplyDelete

silalah komen :)

Design by | SweetElectric