Apa Best Sangat Instagram

Kenapa semua orang ada instagram ? Apa yang menarik sangat instagram ?



Aku tak paham sebab aku tak ada instagram XD

Kalau aku ada pun, aku nak post gambar apa ._. Aku bukannya suka post gambar diri aku sendiri O_O Dekat Facebook, last aku post gambar aku masa tahun 2011.



LAMA TU TAHUN 2011 !!

Kalau aku ada instagram, aku rasa aku post gambar2 lawak je ataupun gambar yang tak ada kaitan langsung dengan diri aku sendiri. Lol tapi ada ke orang nak follow aku nanti XD

Harituh aku cuba sign up insta. Mula-mula aku ingatkan sign up insta nih macam sign up social network yang lain macam Facebook, Blog atau We Heart It. Boleh guna computer. Tapi yang peliknya tak boleh.

So dengan penuh susah payah aku pergilah bertanya dengan orang macam mana nak sign up insta. [Lol -_____-] Aku tanya sorang akak yang baik hati lagi menyayangi nih.

Bukan akak nih XD

Dia kata sebenarnya benda tu kalau nak sign up kita kena download dulu application nya dekat android ke iPhone ke. Betul ke ? O_O

Peliknya. Sampai macam tu sekali. Hanya untuk buat account, aku kena download semua benda nih? Aku pun dah macam... haish tak apalah. Lain kali jelah...




Jeles tengok orang ada instagram nih. Hobi baru aku sekarang stalk instagram orang. Menarik sebenarnya tengok gambar2 orang nih. Aku suka stalk account Amber FX. Video2 dia tak boleh blah ._.



Related post

Mengelak Entri Kontroversi
Kembali Berblogging Setelah 7 Bulan

Tips Mendapatkan Idea untuk Update Entri

31 comments:

  1. comel la pulak pic goyang2 nih..cemmana nak buat tuh?? :P
    haha sama lah kta Amy... x da instagram. henpon x canggih kan =___=

    ReplyDelete
  2. kihkih tuulaa. instagram bagaii. sampai spupu tnye ade instagram x. nak follow. xminat toll . n xphm guna tuu. hihi -_-

    ReplyDelete
  3. SALAM HYEE....SY PUN BRU JEW bt akaun tuu..tapi rase gune waktu perlu jew.hahah..ape2 pun suke bca entry nie, senang2 dtg blog sy folow dan komen, sy dh folow sis..

    ReplyDelete
  4. Mrs Eady : Saya pun tak adalah minat sangat but teringin nak ada satu :)

    Cik Tieka : Lol pic goyang2 nih namanya gambr gif. Boleh carik je dekat google. Search 'gif pictures' ;D

    Cik Nadyya : My cousins dorang takdelah heboh2 pun ada insta. Kawan2 saya plak berapa kerat je yg ada insta so tak ada pun yg nk bertanya sye nih ada account insta ke tak XD

    Putri Blogger : Salam~ Terima kasih singgah ya ! Nanti saya singgah blog awak pula. Saya blogwalk balik nih memang lambat sikit tp saya make sure saya akan singgah ^^

    ReplyDelete
  5. instagram memang kena sign up guna phone. sebab dia aplikasi mobile.

    best guna instagram sebab senang nak share gambar dgn kawan2.. tak semestinya post gambar sendiri.. apa2 gambar pun bleh guna instagram..

    ReplyDelete
  6. Insta mmg best. boleh share gmbar. tp masalah utk sign up tu jela. Akak punya insta dah lupa password. so dah tak boleh bukak -.-

    ReplyDelete
  7. tak da instag tp teringin juga nak buat, hehe

    ReplyDelete
  8. jom berinstagram pulak..hehe.. :)
    @ainiey95-My istagram account..hehe
    done follow you sis :)
    kalau sudi,jenguk la ke blog saya :)
    http://wwwqurratuainisnq.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Anarm Khairul : I know tapi kebanyakan org kalau bukak instagram of course dorg expect kita letak gambar kita kan ? So I guess I'll just stick to uploading images selain gambar diri sendiri :D

    AtiqahJaidin : Account akak yg ada gambar Luhan ke sape tah tu ke ? Apa lagi. Buatlah account baru XD

    ika zulekfli : same. but malas nak download application ._.

    Qurratuaini : Lol awak nak saya stalk insta awak ke ? XD Terima kasih follow. Saya macam biasalah. Kalau blogwalk memang lambat sikit. I'll visit your blog soon ^^

    ReplyDelete
  10. Haiiiii..Cakkk!!
    done follow sini no. 1203
    sudilah kiranya follow me back yea..
    he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

    http://tengkubutang.blogspot.com/

    dan my 2nd blog
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. hadiah habett.. jom join giveaway teman.. he2.. salam kenal

    ReplyDelete
  12. kalau ada gambar best baru suka nka share

    ReplyDelete
  13. kalau ada ig pening gak sebab selalu fikir nak upload gambar baru nak gambar baru hahaha

    ReplyDelete
  14. sape yg gile camera, leh laa ade acc ig.. :)

    ReplyDelete
  15. Tenku butang : Thanks for the follow ! I'll hit you back later ^^

    Kucha lana : Saya gambar baru pun takde. I mean, gambar diri sendiri ._.

    Ma : Mcm tu ke kalau ada instagram? Kalau saya, sebulan satu gambar jelah kot XD

    E'in : Saya tak gila camera tp teringin nak ada account ig ;D

    ReplyDelete
  16. dlu sye pon tak bpe suka instagram..best sgt ke kan?lgpon sye bukn ske bgmbr,tp since pakai phone yg de camera depan,install instagram then skrg macam tersuka plak

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum, singgah dan follow di sini. Jemput ke blog saya pula ya. Terima kasih.

    ReplyDelete
  18. segan nak berinstagram..hehe..camera pun guna yang cikai je.

    ReplyDelete
  19. KA : Saya pun XD

    Ezyra Daniel : Phone saya takde camera depan ;_;

    Tetamu : Sure ke ? Tak ada pun nama dekat follow box

    Nick Nashram : Apa pulak segan2 XD Saya buat instagram nanti, memang tak upload gambar sendiri ;D

    ReplyDelete
  20. salam btaw kamu ditag
    http://sepupusepakat.blogspot.com/2013/11/anniversary-giveaway-by-anadiera.html

    ReplyDelete
  21. Ayu sakan stalk ig atitaharis..baby dia chomelll mcm kiut jer mcm nk cubit jer ;-)

    ReplyDelete
  22. Lieya Von Jay : hehe. Tapi next time saya nak buat satu ^^

    Mizz Aiza : Ramainya geng takde insta XD

    Ika Zulkefli : Terima kasih ya tag saya ^^

    Hafizah Ayu : Baby dia yg bila org cakap "biasa nih~" pastu dia menangis, yang tuh ke :o

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum.. Eraz pun register Instagram ni masa tengah-tengah hot dulu... Tapi post gambar hanya dua tiga je.. Tapi tak sangka dalam pada tu, follower meningkat ke hampir 100 walaupun tak aktif..

    ReplyDelete
  24. suka beli barang melalui instagram je hehehehee

    ReplyDelete
  25. jrg upload gambar kat ig.tapi suka tgk yg upload gambar kat ig.lagi2 gambar budak2..comel

    ReplyDelete
  26. didiey ada insta tapi majority upload gambar anak buah je..hee~~~

    ReplyDelete
  27. Eraz Fadli : uyyooo mcm mne nak bagi org tertarik nak follow kita dkt insta .__.

    Bitt : kalau saya nak beli barang, saya lebih percaya kpd peniaga dkt facebook. hehehe

    Nik Ros : saya suka stalk retis :p

    Cik Didiey : kalau gitu saya upload gambar anak buah je lah .__.

    ReplyDelete

silalah komen :)

Design by | SweetElectric