Perempuan dan Fashion Sangat Tidak Boleh Dipisahkan

Hello people ! Assalamualaikum and anyaeong to you !



Suddenly I feel like posting an entry about girls, woman, female (or whatever you call these species of homo sapiens) and FASHION.



Sekiranya anda rasa bahawa entri ini akan penuh dengan gambar-gambar skirt, dress, shoes, high heels yang menarik lagi tertarik, you are dead wrong.



I'm not here in front of this freaking desktop to type about the newest woman products in store. Bukan juga untuk mempromosikan barang-barang wanita yang berjenama buat tatapan anda semua.

It's just that I was wondering... Being fashionable ni memang benda yang perlu ke terutamanya dalam kalangan wanita ?

Aku selalu tengok perempuan-perempuan lain semua sibuk-sibuk dress up, make up and trying different new outfits and hairstyles every week and I was like, why am I the only one who is not fashionable among these gorgeous people =_______=

Aku berasa tertekan. (Lol that was an exaggeration XD) Tak adalah tertekan sangat pun sebenarnya lols. Actually aku suka tengok perempuan2 yang fashionable nih.

You know like those hijabista girls? Always coming up with new hijab fashion? Menarik sebenarnya. Kadang2 tu adalah jugak rasa nak try tapi the problem is aku malas lah =____________=

Aku lebih enjoy melihat wanita2 lain yang gemar ber make-up dan berlawa2 berbanding melihat diri aku sendiri bermake-up dan berlawa2. *You na mean?



My mum is a freakin shopaholic (at least that's what I think lah) so dia selalu keluar jalan buat window shopping and sometimes beli-beli jugaklah apa benda yang dia suka. Usually yang rajin shopping woman stuff ni (I consider everything yang mak aku beli tuh woman stuff :p) is my elder sister and my mum.

So dorang nih memang selalu bertukar pendapat tentang shawls, baju, kasut and well you know, like I said, woman stuff. 



But I was always not interested in whatever topic they're discussing about yang related dengan woman stuff. (Dah banyak kali aku asyik ulang perkataan tuh -.-)

Bila my mum tanya pendapat aku pasal something kan, aku selalu tak tahu apa nak jawab ataupun memberi jawapan yang menghampakan. (I'm so sorry Mum =.=)

Dia selalu tanya stuff like "Does my tudung (shawl or whatever) look okay with this dress?" "The patterns on this peplum is nice right, what do you think?" "Adik. Lawa tak baju ni? Mana yang lagi lawa? This one (*pulls out a dress) or this one (*pulls out another dress)?"

And my face was like O_O 

Lol. What I notice about my mum is that she's always trying to "fashion me up" with all those dresses, peplums etc tapi aku selalu buat muka tak berminat. Bukannya aku tak berminat. Kalau dia rasa okay maka okaylah kan? So aku tak payahlah cakap banyak kan? KAN ? KAN? 

Lagi pun aku dah selesa dengan style aku sendiri. Simple yet...... nice I guess? (Lol nice ke pun -.-)



Oh well.

So conclusion, perempuan dan fashion TAK SEMESTINYA TAK BOLEH DIPISAHKAN. Aku boleh je hahahahaha :p




Related post

Kes Plagiat

Film dan Drama

Blogger Terdesak

25 comments:

  1. suka minnions tu. haha.. comel.

    ReplyDelete
  2. salam kenal..



    maybe u belum lagi..nnt sure tak leh dipisahkan..

    ReplyDelete
  3. LOL Bukan kau sorang je. I mean aku pun macam kau tapi my mum takdelah up to date gila tapi boleh tahan lah. Kakak aku duduk hostel so aku sorang je kena setujukan apa yang dia rasa lawa... Aku taksuka lawa-2 ni sebab aku memang dah lawa LOL XDDDDD Plus malas gila nak belit belit segala hijab and sapu bedak bedak segala hahaha aku pergi sekolah pun togel je muka. Tapi mak aku kata aku memang pandai make up. Nak aku make upkan? HAHAHAHA XD

    ReplyDelete
  4. Liza Licha : Minnions memang sgt comel XD

    Azian Elias : *waiting for the day* but saya rasa zaman sekarang ni kalau nak stylo sikit needs a lot of cash lah so i guess lambat lagi kot

    Jung : Ayat kau tak boleh blah =_______= Tak nak aku kau make-up kan. KALAH JU-ON WEYH

    KA : Itu lebih penting kan ? ^^

    ReplyDelete
  5. Hello from France
    I am very happy to welcome you!
    Your blog has been accepted in Asia Malaysia_____N°238 a minute!

    On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
    Invite your friends to join us in the "directory"!
    The creation of this new blog "directory" allows a rapprochement between different countries, a knowledge of different cultures and a sharing of different traditions, passions, fashion, paintings, crafts, cooking,
    photography and poetry. So you will be able to find in different countries other people with passions similar to your ones.
    We are fortunate to be on the Blogspot platform that offers the opportunity to speak to the world.
    The more people will join, the more opportunities everyone will have. And yes, I confess, I need people to know this blog!
    You are in some way the Ambassador of this blog in your Country.
    This is not a personal blog, I created it for all to enjoy.
    SO, you also have to make it known to your contacts and friends in your blog domain: the success of this blog depends on all Participants.
    So, during your next comments with your friends, ask them to come in the 'Directory' by writing in your comments:
    *** I am in the directory come join me! ***
    You want this directory to become more important? Help me to make it grow up!
    Your blog is in the list Asia Malaysia_____N°238 and I hope this list will grow very quickly
    Regards
    Chris
    We ask that you follow our blog and place a badge of your choice on your blog, in order to introduce the "directory" to your friends.
    http://nsm05.casimages.com/img/2012/09/06/12090603083012502810288938.gif
    http://nsm05.casimages.com/img/2012/03/19/120319072128505749603643.gif
    http://nsm05.casimages.com/img/2012/07/12/12071211040212502810092867.gif
    http://nsm05.casimages.com/img/2012/03/28/120328020518505749640557.gif
    http://nsm05.casimages.com/img/2012/03/15/1203150723211250289584870.png
    http://nsm05.casimages.com/img/2012/09/21/12092110155912502810343002.gif

    If you want me to know the blog of your friends, send me their urls which allows a special badge in the list of your country
    I see that you know many people in your country, you can try to get them in the directory?
    Please! Actively support the "Directory" by making known to your friends! Thank you! "Unity is strength"
    Not need an invitation to join the Directory. Any person who makes the request is entered

    New on the site
    Ranking of Countries
    Invite your friends know made ??
    the website to raise your ranking in the Country

    ReplyDelete
  6. rasanya sy ne mcm Amy jgk.. yg simple.. kalau bab2 tudung ne, suka yg terus pakai masuk jer.. kalau shawl tu, sy suka tgk org pkai jer sbb xbrapa pandai sngt yg berbelit2 huhu

    ReplyDelete
  7. akak pun suka yang simple je.. yang penting kita selesa pakai..

    ReplyDelete
  8. bab tudung. take tym laa nak buat belit2 ni. kalo rajin, bbelit laa ngan shawl tu.. kalo rush, capai jerr tudung ekspress.. 1,2,3 siap ! haha

    ReplyDelete
  9. International Directory: Sure I'll invite them soon ^^

    Cik Tieka : kiranya akak suka pakai tudung sarung lah ya ? Saya suka shawl sebab tak payah gosok XD

    Miss Aiza : Tapi nowadays orang yang gila berfashion nih kadang2 sanggup pakai benda yg tak selesa semata2 demi fashion ._.

    Zara Nurhaidah : Dulu masa saya mula2 pakai shawl mmg terkial2 jugaklah memang take time jgk (actually take terlebih time XD) Tapi sekarang bila dah biasa baru okay

    ReplyDelete
  10. Kdg2 kita terikut2 ngan surrounding...org pkai fashion tu kita pon terkial2 nak ikut jgak..ayu pon mcm tu jgk tp ikut mjlis la nk fashion2 ni tp plg comfort dlm dunia ni pkai tracksuit tshirt cardi n tdg psg siap pi pusing2 tesco hikhik..nway tengs dear follow blog sy yg xsemengah..slm pkenalan ;-)

    ReplyDelete
  11. haha...agreed !
    me too. suka tgk girls lain gojes degan make up !

    ReplyDelete
  12. pakai je la apa yang kita rasa selesa....terlampau nak berfesyen pun kadang2 menyeksakan diri jugak kan hehe...

    ReplyDelete
  13. Haii amyy! Ingat akak lagi tak? Haha.

    Dulu syazberry, sekarang dah lain. hehe

    Itulah. akak pun perasan mak amy mcm nak feminin kan amy.

    Kalau akak dpt mak mcm tu, bestnyaa. Haha. Boleh kongsi2 tip fashion. Hhaa. Kemainnn

    ReplyDelete
  14. Hafizah Ayu : hehe tak ada masalah. salam perkenalan juga ^^

    Princess Momoy : Lol kan ? Tapi diri sendiri malas nak bermake-up XD

    Nik Azidah : Tapi kadang2 apa yg kita rasa selesa tu kurang senang pada pandangan mata org lain. Nanti mulalah nak ubah2kan gaya kita then komen mcm2

    Scha Nazri : GILA TAK INGAT???? XD HAHAA Dulu tahun lepas akak selalu visit blog saya yg tak seberapa nih then rajin leave comments. Nama penuh akak Syazana Nazri kan :p Kenapa akak tak kekalkan je nama blog tu Syazberry ? Rasanya lagi sesuai kot. Dan ya, mak saya memang begini dengan semua anak-anaknya tp yg ikut jejak mak cuma kakak sorang je. Adik2 dia (including me) semua tak gemar berfesyen #TrueStory

    ReplyDelete
  15. hahaha..kadang2 tu timbul jgak malas nak ikut fashion2 ni..tp sekejap jela..hehehe

    ReplyDelete
  16. ahaa kekadang terikut juga fesyen ni. tp ala kadar je. ika lebih suka fesyen yg mudah, express, dan tak trlalu berlebihan.. :)

    ReplyDelete
  17. eh,,bukan setakat perempuan..lelaki pun sama.saya kalo bole sebulan sekali nak update baju..hehe

    ReplyDelete
  18. hai, awak ditag
    http://madihahdaisy.blogspot.com/2013/10/simple-giveaway-by-ain-rahman_29.htm

    ReplyDelete
  19. Cik Mun : Saya malas nak ikut fesyen2 nih #TrueStory

    Ika Zulkefli : Saya pun kadang2 nak terikut2 jugak tp biasalah bila rasa malas lebih menguasai, jangan haraplah saya ikut sangat berfesyen nih

    Nick Nashram : Hah. Lelaki pun suka fashion jugak ke XD

    Nur Madihah : Thanks for the tag ! ^^

    ReplyDelete
  20. Kalau saya ikut mood. Tapi shopping/wear fashionable stuffs for me is more to satisfaction. Tak kisahlah org nak cakap apa, tapi kita puas kalau pakai macam tu,bukan utk menunjuk tapi mmg suka pakai mcm tu

    ReplyDelete
  21. sye pon memang suka tgk dorg yg pandai dressup bagai nie.jelez tgk..sbb diri sendri tak pandai.kadang2 nak try tp malu pulak,,takut nak try pon de :'(

    ReplyDelete
  22. saya berfesyen ikut kasut yang saya nak pakai haritu...

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum.. Eraz setuju dengan perempuan dan fashion memang tak dapat dipisahkan.. Tapi ada juga golongan lelaki yang terlibat.. :)

    ReplyDelete
  24. Teena Tna : Oh I see. Kadang2 saya rasa, saya nih perlu hire stylist lah untuk bagi tips fashion apa semua XD

    Ezyra Daniel : Hello geng ! *virtual high five*

    Cik Orange Jingga : Saya berfesyen ikut baju yang saya pakai harituh. But then again, berfesyen ke pun saya nih XD

    Eraz Fadli : Hehe waalaikummussalam :) Tetapi nak dibandingkan dengan perempuan, lelaki yang suka berfesyen nih memang sikit kan? Lainlah selebriti ^^

    ReplyDelete

silalah komen :)

Design by | SweetElectric