Online Shopping

Best sebenarnya online shopping nih. Aku suka online shopping. Tapi bukanlah selalu pun aku buat. Just once in a blue moon.

Last month I purchased this book from an insta shop. God. You've no idea how long I waited doe. Disadvantage of online shopping is definitely the fact that you've to wait for like an eternity for just one god damn book.



Nasib baiklah dah sampai bukunya.

Kalau ber-online shopping nih memang kena ada kesabaran sikit. Orang kata patience is virtue. Kalau tak ada patience, I suggest you stay away from this "business" lols.

Aku ikut mood jugak sebenarnya.



Lagi pun yang paling recent nih aku test beli barang daripada kedai yang aku tak biasa.



Saja nak tukar taste. Ada orang yang recommend insta shop nih. Sebelum nih pernahlah try beberapa online shop. However, cuma satu je yang paling aku suka. Memang for the past four years aku raijn beli daripada satu kedai nih je.

Like I said I've tried several online shops but this particular one memang stood out lah out for me. Service yang best, moderator yang friendly, website senang nak navigate. Barang pulak cepat gila dia hantar padahal barang pre-order.



Dia ada pin up notice dekat website tu. Katanya item will arrived 3-4 weeks after transaction (?) or something like that. Tapi sebenarnya dia acah-acah je. Ye ye je 3 to 4 weeks tapi about a week lepas aku order barang, terus dah sampai. Itulah yang best kedai tuh. Dia sangat cepat. Macam-macam jugak aku order tapi mostly bags lah.

Bila dah biasa dengan service yang sangat pantas, bila aku test beli barang dekat insta shop yang aku tak biasa nih, aku automatic expect benda yang sama. Dekat profile owner kedai dah tulis dah "items will arrived 3 to 4 weeks after purchase" tapi aku ingatkan dia acah-acah jugak macam kedai lagi satu tu. Last-last memang betullah apa yang dia cakap. About sebulan lepas order baru dapat barangnya.

Tapi yang buatkan aku sakit hatinya time pos laju datang rumah nak deliver barang, aku boleh tak perasan.



Masa tuh dah dengar dah bunyi van hon dekat luar tapi aku syak jiran sebelah punya sebab jiran aku nih memang macam-macam van datang rumah dia hantar barang.

Waktu kejadian, aku baru je keluar tandas. Aku perasan dia datang pun sebab nampak dari tingkap. Punyalah aku berlari pergi ke pintu bila sedar tuh van pos laju tapi bila dah sampai dekat depan pintu tengok-tengok dia dah blah dah. Memang sakit hatilah. Serious.

Disebabkan aku pun keluar rumah jalan-jalan cuma hujung minggu je, so seminggu lepas pos laju datang rumah, baru claim balik barang dekat office dorang. Memang bernanahlah hati cerita dia.

Apa-apa pun, although I've no problem whatsover with online shopping, but honestly most of the time it's better to just buy things at a proper store. Lepas beli terus dapat. Haaa baru puas. Tak payah tunggu-tunggu.


Design by | SweetElectric