Life Update, Pushy People and Some Very Organized Mess

So. My life is pretty much hectic these past few weeks. Semester just started and I have had a lot to deal with in just two months.



I won't say that my life is a straight up mess though cuz if I have to put it in words, my life is an organized mess. OR-GA-NI-ZED MESS. Emphasizing that because it's TRUE PEOPLE!

Not a mess in the sense that I can't control it. But more like, it's too much work and its draining me.

So basically masa awal2 sem harituh memang dah start busy. Faculty related stuff. Not to mention unit uniform related stuff too. Aku pegang dua jawatan at the same time. Exco media for fakulti and exco logistik for unit uniform and I'm telling you its not easy.

Obviously I am more biased towards faculty stuff. Tak because aku rasa kerja fakulti aku lebih berat. Presiden fakulti suka push exco media and I guess you can say that it is one of the contributing factors.

And for unit uniform pulak, I really feel bad dekat exco logistik yang lain. Macam yang aku cakap tadi actually kalau siapa yang observant dorang akan nampak yang aku lebihkan fakulti.

Tapi serius aku cakap aku tak perform sangat jadi exco logistik. Aku still macam tak alert apa jadi kadang-kadang like when we have class on saturday and perlu buat tempahan dewan and pengangkutan etc aku selalu terlepas pandang and biasanya exco lelaki yang akan settle kan benda tuh. Harituh aku tolonglah jugak sikit but seriously aku rasa I don't invest much in unit uniform as much as I invest my time for faculty.

Aktiviti fakulti pulak banyak overlap dengan uniform punya aktiviti. Otak aku kadang2 serabut.

Like before this, program for first years yang kitorang kena handle at faculty bertembung dengan event rasmi unit uniform.



That time I chose to go for unit uniform considering orang besar2 datang for that event and ada sesi pengenalan exco etc and lepas event kena terus uruskan baju kadet2 baru. (Aku sedih sebenarnya sebab aku nak pergi program fakulti tu.)

Bila tak bertuah tu the hold day schedule aku fully book. Dulu aku selalu tidur petang but this semester I can kiss my beautiful nap nap time goodbye.

Just aku bersyukur so far tak ada kacau waktu malam lepas pukul 12. Kalau tak memang breakdown.

Aku salute dekat manusia2 yang pegang banyak jawatan or pegang jawatan yang berat zaman uni nih dengan penuh gilang gemilangnya sampai tak tidur malam lah keluar malam balik pagilah uruskan itu inilah. Kalau aku, dah nangis dah kot sebab tu belum masuk lagi soal akademik.

Anyways, the other day I had to go for a faculty programme for 3 days and 2 nights which (as per usual) clashing dengan hal unit uniform. *sigh*

I've been missing out way too often and aku rasa itu yang buatkan aku rasa makin jauh dengan unit uniform.

I still remember the first month baru naik sem tu banyak gila benda yang kena settle sampai aku demam. Bila balik rumah tuh memang nangis lah.

The first month was tiring as hell. Bukan apa sebab aku rasa macam asyik terkejar-kejar sana sini. Kena jaga booth hampir setiap hari. Settlekan hal2 media apa semua. But that wasn't the main problem lah. The problem was aku demam time tu. Tu yang lagi rasa macam nak hentak kepala dekat dinding.

I don't know man I just hope by the end of the year everything will be okay.



Aku dah boleh balance kan responsibilities aku at faculty and unit uniform and dah boleh huha2 semula.

However right now I don't feel like huha2.

Other than faculty vs unit uniform drama, the other day I had to sit for 3 tests in the same day and it was very, VERY emotionally and physically draining.

*sigh*

Well they say when life gives you lemon, you gotta make lemonade. Or at least that was what I heard. But whatever. I don't even like lemonade.

p/s: iKON datang Malaysia waktu aku ada program fakulti tu.



Member uniform aku siap ada yang nak jual tiket dekat aku dengan harga yang lagi murah. Tapi apakan daya. Aku hanya mampu berhuhu.


Shawn Mendes
click this small box to pause