Zaman Retro

Aku rasa tak banyak aku nak tulis hari ni sebab aku tengah selsema ni sebenarnya -.- 
Amat-amatlah mengganggu prestasi aku untuk berblogging. Sekejap2 nak capai tissue. 
Tadi pun dah satu kotak tissue aku habiskan sorang. Okay kita lupakan sekejap pasal selsema.

Entri kali ni aku nak share something. 
Aku tak tahulah kenapa bila aku terbayang-bayang kan gambar-gambar tu semua, 
perut aku betul-betul rasa nak pecah sebab tahan gelak ! Kahkahkah!

Gambar apakah yang dimaksudkan ?




Jeng jeng jeng ! Siapakah makhluk berdua di atas ? *ce teka ce teka* Okay tak payah susah2 lah teka.
Aku nak bagitahu jugak. That guy in the blue shirt is actually my dad T_________T  *kuang kuang kuang*
Feels like watching Ripleys : Believe It Or Not. So do you believe it ? Kahkahkah!

My dad yang pakai baju warna hitam 


Beberapa hari yang lalu my father suruh transfer this specific file masuk dalam dia punya thumb drive. 
Aku pun musykil lah kan? File apa pulak lah~ 
Rupa-rupanya...... *batuk* file gambar2 waktu dia student dulu *batuk*


He was a student at Coventry, UK. 


Forgot to mention. He met my mum there. My mum bukan sama universiti dengan dia.
Tak silap aku mak aku punya tempat jauh sikit. Macam mana dorang boleh berkenalan pun aku tak tahulah~ Mak aku ada dalam gambar di atas. Yellow baju kurung walking beside a guy with songkok
*which is my dad* -.-

My mum memang kacuk cina sebab tu muka dia chinese-like. Dibandingkan dengan aku, muka aku gelap. Kusam. Tak cerah.
Masa kecik2 dulu selalulah gak orang cakap muka aku macam Cina.
Tapi apabila semakin menginjak remaja "kecinaan" tu dah tak terserlah. T______________________T

My dad punya expression kelakor

White sweatshirt pegang kertas warna putih

The one sitting on the bench
Gambar-gambar dia lawa kan? Inilah ajaibnya gambar-gambar lama. Tak perlu edit dah lawa :]

Anyway, lately kan... aku rasa kan.... blog aku ni kurang tarikan lah..
Dalam kepala terfikir-fikir nak tambah ruang tutorial atau freebies. Kali ni aku tak nak RE-FREEBIES, tapi aku nak buat sendiri. Tadi aku cuba test power buat header sendiri. Haha.

No comment T______________________T


37 comments:

  1. zaman mak ayah masa muda2 kan . hehehe

    ReplyDelete
  2. ZAMAN retro .. memang terbaik lah.. !!

    http://dinetfm.com

    ReplyDelete
  3. hye awak! eyy, blog awak cantek dah lahh :)

    ReplyDelete
  4. Eh yeke? Hehe. Tp sye rse ade sumting missing la :/

    ReplyDelete
  5. sweetnye la mereka jumpa di sana ^^ moga cpt sembuh XD

    ReplyDelete
  6. hey sis tomey . ^^ ain BW sini & ain join sini

    aenvanilla.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. best nyer dapat wt further study kat uk..

    ReplyDelete
  8. terima kasih kak Miza di atas keprihatinan anda xD

    and thanks sbb blogwalk blog kita wahai sis Aina dan sis Syakila ^.^

    ReplyDelete
  9. nostalgia sungguh pic2 kat atas tu...
    zaman ayah awak time muda2 dulu..boleh simpan bg tgok anak cucu nnt..hehe!

    ReplyDelete
  10. sis. bila nak post entry baruu nii ??

    ReplyDelete
  11. Haha insyaallah kalau sampai ke anak cucu ^^

    sis Ain, entahlah. This saturday kot ;)

    sis Rokiah : epik kann? xD

    ReplyDelete
  12. kite suke tengok gambar black and white masa zaman atok nenek kite dulu , siyes ohsem gile !

    ReplyDelete
  13. lepak jap kat zaman retro... nice... follow anda gak... peace..

    ReplyDelete
  14. suka jugak tgk gambar ma lama2 masa blaja dekat u jugak dia.gambar klasik tapi cantikan.diorang punya fesyen menarik :)

    ReplyDelete
  15. blog awk dh superawesome kot !!
    zaman retro?? hahaha...pape pun,ayh awk the best !!

    *beri pendapat kt entry terbaru sy pulak*

    ReplyDelete
  16. waaaaaaaaaa utgla ade gmbr ayhh time dulu2^^

    ReplyDelete
  17. gambar black and white zaman nenek sye maybe dah reput kot ~.~

    Sedutzone, trime kasih lepak sini ^.~

    Akak Nik and El-Janna thanks singgah ;DD

    Eyra, nanti I drop by ur blog ya ;)

    ReplyDelete
  18. wuwuwuwu gamba lama mg sedia dah chantek ^^..suka.suka.suka

    ReplyDelete
  19. cantik woo gambar retro nh.. rare :D

    ReplyDelete
  20. super comey gambar lamo memang cantek kan..kenangan omak ayah masa mude2 ek..=)

    iman bw sini sambil folow dan balas kunjungan..

    ReplyDelete
  21. kt mana cbox? ka sbnarnya xda? tkut pet termiss :D

    ReplyDelete
  22. haha comelnya gambar ur dad..

    i dulu penah tgk gambar my mum masa dia belajar..
    selalu jeles x tentu pasal sbb dia byk gambar dgn lelaki.. motif.. tetiba nk jeles.. haha

    ReplyDelete
  23. do follow my blog ya.. :) http://sheilanasir.blogspot.com

    ReplyDelete
  24. Oopet, actually ma blog mmg takde chatbox ;)

    Sis Azalia : haha ! my dad comel? xD mesti terharu kalau dia baca xD

    Sis Sheila : nanti I kunjung ur blog :))

    ReplyDelete
  25. memang stail la bapak kau :) bapak kau kenal mak kau kat uk, bapak aku kenal mak aku kat us.

    ReplyDelete
  26. eh,entry kita lebih kurang sama.
    cita sambil tempek2 pic dulu kala..
    hehehe =D

    ReplyDelete
  27. http://eyrafieyra.blogspot.com/2012/06/contest-best-photo-of-me-by-eyra-fieyra_22.html jemput join

    ReplyDelete
  28. eh serius ke ko Muhsin ?? hebat gila ah doe !

    Aniswany: eh yeah? nak bce gak ;DD

    Eyra : trimas kerana menjemput :]

    ReplyDelete
  29. wah,interisting story.. Rasa nak godek album mak ngn ayah kat rumah lah =p #tq sis=)

    ReplyDelete
  30. segak sungguh org2 zaman retro dulu eh,
    bestnye bila la kita nak g UK lagi ni eh?
    hahaha.. tu kata2 budak kecik yg konon2nye dh penah g UK ;)
    baby follow sini,

    ReplyDelete
  31. ahahhahha cool!!!
    i follow mehh :)

    ReplyDelete
  32. Takde zaman retro, takde zaman moden macam sekarang ni...=)

    ReplyDelete

silalah komen :)

Harry Potter Glasses
click this small box to pause